Budapesti rendelő: +36 (1) 789-9755   |   [email protected]

Debreceni rendelő: +36 (52) 531-933   |   [email protected]

Az ultrahangos vizsgálatnak az orvoslásban napjainkban jelentős szerepe van. A betegek számára a vizsgálat egyáltalán nem jár kellemetlenséggel, abszolút kockázatmentes. A röntgennel ellentétben nincs sugárterhelés, ezért az eljárás egymást követően többször is megismételhető. A vizsgálat során a szakember egy zselés anyagot tesz az érintett bőrfelületre, amelyen mozgatja a vizsgálófejet. A fej egy számítógéphez van rögzítve, így rögtön látható a szervekről a kép, illetve azok eltérései is. Egyes szervek vizsgálatához eltérő vizsgálófejek használata szükséges, például mást alkalmaznak a méh, has és a herék állapotának ellenőrzése céljából is.

Az ultrahang segítségével az orvos betekintést nyerhet a hasi-, valamint kismedencei szervek aktuális állapotára, láthatja a vese, máj, lép, hasnyálmirigy, nagyobb erek, epehólyag kórképét és észleli a nagyobb nyirokcsomókat is. Az ultrahangos vizsgálattal kimutathatóak a ciszták, daganatok, elzáródások és a várandós hölgyeknél a magzat fejlődéséről és az esetleges rendellenességekről is információt kaphatunk.

Fontos szerepet játszik az ultrahangos technológia a diagnosztikában és a betegségek megelőzésében, de nem ez az egyetlen terület, ahol reflektorfénybe tud kerülni. A kozmetikai iparban is nagy népszerűségnek örvend, több módon is alkalmazzák.

Mi a szerepe az ultrahangnak a kozmetikában?

Az egyik legnépszerűbb alkalmazási területe a bőr megszépítésével függ össze. A kozmetikai ultrahangos eljárás kedvező hatást gyakorol a szövetekre, mikromasszázst idéz elő, ezáltal lazítja az izomzatot. A kezelés során nő a kollagén képződés, javul a bőr regenerációja, a sejtek életfunkciói, és a későbbiekben intenzívebben szívódnak majd fel a hatóanyagok.

fiatal bőr

Az ultrahang által kibocsájtott rezgések hatására a sejtek is rezegni kezdenek, ennek következtében indul el a jótékony folyamat, gyorsabbá válik az anyagcsere, illetve növekszik a zsír- és méreganyagok kiválasztása. Jobb lesz a vérkeringés, így gyorsabban jut el a szervezetbe a tápanyag.

A bőrfiatalításon túl az alakformálásnak is népszerű eszköze: az ultrahangos zsírbontás által fájdalom és kellemetlen beavatkozás nélkül érhető el tartós és látványos eredmény. Az eljárás során a szövetek, erek és sejtek egyáltalán nem károsodnak, a lebontott zsír pedig a májon és a nyirokrendszeren keresztül távozik a szervezetünkből. A kezelés nem csak feszesít, hanem méregtelenít is. Ahhoz, hogy a kívánt hatást elérje valaki, átlagosan 5-10 kúrára el kell látogatnia, de ezt a kozmetikus majd pontosan megállapítja.