Budapesti rendelő: +36 (1) 789-9755   |   [email protected]

Debreceni rendelő: +36 (52) 531-933   |   [email protected]

Ciszták diagnosztizálása

Ultrahangvizsgálattal könnyen felderíthető, hogy jelen vannak-e ciszták a szervezetünkben, így azt is meg lehet állapítani, hogy pontosan mekkora a méretük és hol van a helyük. Az egyszerűbb formájuk nem igényel mást, mint rendszeres kontrollt, tehát nincs szükség terápiára. A multicisztás és policisztás megbetegedések szintén felfedezhetőek az ultrahang segítségével, és még további vizsgálatok is indokolttá válhatnak, például a szakorvos elrendelhet vizeletvételt, vérvételt vagy molekuláris genetikai vizsgálatot.

Ezen kívül CT és MR vizsgálattal is felfedezhetőek, amit inkább a rosszindulatú elváltozások gyanúja miatt írhatnak elő. Sokszor mintát is vehetnek, ami által a szövettan még részletesebb képet ad a folyamatról.

Milyen kezelési lehetőségek merülhetnek fel?

Amint már azt említettük, az egyszerűbb esetek fennállásakor nincs szükség terápiára, csupán az orvos által elrendelt időközönkénti ellenőrzésre. Azoknál viszont elvégezhetik a folyadék leszívását, amelyek kellemetlenségeket és tüneteket produkálnak, a beavatkozás pedig ultrahang segítségével történik. Antibiotikum szedése javasolt a befertőződött ciszták kezelésére, műtétre pedig a multicisztás megbetegedés, illetve a malignus transzformációra hajlamos ciszták esetében kerülhet sor.

KAPCSOLÓDÓ VIZSGÁLAT

Has-kismedence ultrahangvizsgálat

A VIZSGÁLAT AZ ALÁBBI RENDELŐINKBEN ÉRHETŐ EL:

Budapest

Debrecen

kapcsolat

BEJELENTKEZÉS

+36 (1) 789-9755

+36 (20) 513-0008

E-MAIL CÍM

[email protected]

CÍMÜNK

1075 Budapest,
Madách Imre út 11.

Írjon nekünk!

9 + 6 =